Holocén Természetvédelmi Egyesület

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

Tokaji partifecske hajózás

A hajdúböszörményi székhelyű Zöld Kör sok szeretettel vár minden érdeklődőt egy igazán kellemesnek ígérkező három órás, május végi vezetett sétahajózásra, mely során megtekintjük Európa és egyben hazánk legnépesebb tiszai szakadó partfalakba épült partifecske-kolóniáit.

A szervezett kirándulás keretein belül lehetőség van más programokhoz is kapcsolódni.

A sétahajózásra szervezett busz 2016. május 28-án indul reggel fél 8-kor Hajdúböszörményből, viszont ettől függetlenül, egyénileg utazva is van lehetőség a részvételre! (értelemszerűen a további, szervezett busszal kapcsolatos részletek az egyénileg utazó résztvevőkre nem vonatkoznak).

Program:

 A sétahajó 2016. május 28-án (szombaton) 10 órakor indul Tokaj városából, majd egy közel másfél órás út során végiglátogatja a meanderező Tisza által létrehozott szakadópartok meredek falába nyíló partifecske-kolóniákat, melyeknél felkészült vezetőnk mutatja be e védett fecskefajt. Ezt követően a hajó fél órás pihenőre megáll Szabolcs község kikötőjében, ahonnan kiindulva szabadon megtekinthető az egykori, nevezetes Szabolcs vára (földvár-rom). Előreláthatólag 12 órakor történik a visszaindulás Tokajba. A visszaút során néhány látványosabb partifecske-kolónia megközelítését leszámítva, a tokaji kiindulási pontig már nem áll meg a hajó.

A partifecskéken kívül számtalan más érdekességgel is találkozhatunk az út során, melyekre lehetőségtől függően megpróbálunk nagy felbontású távcsövekkel is rápillantani.

A sétahajózást követően egy utolsó programelemként a szép kilátást nyújtó Nagy-Kopaszon álló TV-toronytól egy közel 4 kilométeres, könnyed, szervezett túrára van lehetőség Tokaj belvárosáig. Innen indulunk vissza Hajdúböszörménybe, ahonnan közösen indultunk.

Részvételi díj (mely tartalmazza a Hajdúböszörménytől Tokajig, ill. Tokaj tévétoronyig történő utaztatás és a sétahajózás díját):

  • gyerekeknek (14 éves kor alatt): 3.900 Ft/fő
  • felnőtteknek (14 éves kor felett): 4.900 Ft/fő

Csak a sétahajózáson történő részvétel esetén az alábbi díjak evidensek (a díjak a sétahajózáson történő részvételt fedezik; a fent említett további helyszínekre történő utazás egyénileg történik):

  • gyerekeknek (14 éves kor alatt): 1.500 Ft/fő
  • felnőtteknek (14 éves kor felett): 1.900 Ft/fő

 

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

 

Jelentkezés és bővebb információ:

06 (52) 280-038, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Zöld Kör - a Föld Barátai Magyarország tagja

"Az élő, élhető és fenntartható jövőért!"

A pályázat a Zöld Kör működési költségeinek finanszírozására c. program a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.