Holocén Természetvédelmi Egyesület

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05

 

Hozzuk létre a Magyar Természet Napját!

Kiadja a HOLOCÉN Természetvédelmi Egyesület

Álljunk ki együtt a magyar természetért!
Hozzuk létre a Magyar Természet Napját!
www.magyartermeszet.hu

Három természetvédelmi civil szervezet, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a WWF Magyarország aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét. Céljuk, egy új társadalmi mozgalmat indítani és ennek szimbólumaként kezdeményezni, hogy létrejöjjön a Magyar Természet Napja. A természeti értékeink iránti tiszteletet szimbolizálja majd ez a kitüntetett nap, amelyen mindannyiunk közös kincsét, és jólétünk zálogát ünnepeljük: a természetet. A mozgalomhoz a Holocén Természetvédelmi Egyesület is csatlakozott.

A hazai természetvédelemért elindított kezdeményezés fő célja, hogy felhívja a figyelmet a legfontosabb közvagyonra és közös felelősségünkre, hogy ezt az értéket a lehető legjobb állapotban hagyjuk az eljövendő nemzedékekre. Ismerjük meg természeti értékeinket, legyünk tisztában a természet erőforrásaival és közösen tegyünk megőrzésükért. Hívjuk életre együtt a Magyar Természet Napját!

A mozgalomhoz való csatlakozás a következő kiáltvány aláírásával lehetséges:

Érdekel a magyar tájak jövője!
•    Szeretném, hogy a jövő generációi is sétálhassanak a hazai erdők faóriásai között!
•    Szeretném, hogy őshonos állatainkat unokáink is ismerhessék!
•    Szeretném, hogy gyermekeink tiszta természetes vizeinkben tanulhassanak úszni!
•    Szeretném, hogy a magyar földön egészséges, tápanyagban gazdag és ízletes élelmiszereket termelhessünk!
•    Szeretném, hogy természeti tájaink bölcs hasznosítása révén az életünkhöz szükséges természeti erőforrások még sok generáció megélhetését biztosítsák!
•    Szeretném, hogy erdőink, és mezőink tiszta levegővel és egyéb adományaikkal továbbra is biztosítsák jólétünket!
•    Szeretném, hogy a hazai ivóvízkészletek jó minősége és mennyisége mindenkor biztosítsa szükségleteinket!
•    Szeretném, hogy a nemzeti parkjaink a következő évtizedekben is megőrizzék természeti értékeinket és erőforrásainkat!
•    Szeretném, hogy a negyven éve működő természetvédelmi intézményrendszer önálló és erős legyen, biztosítsa természeti kincseink, és ezzel a magyar nemzet jövőjét!


A csatlakozó aláírásokat a www.magyartermeszet.hu oldalon gyűjtik. A mozgalomhoz néhány nap alatt több mint 5.000 magánszemély és intézmény csatlakozott. A Holocén Természetvédelmi Egyesület azért írta alá a kezdeményezést, mert fontosnak tartja megyénkben is a természeti értékeink és védett területeink megőrzését.

Álljunk ki együtt a magyar természetért!
www.magyartermeszet.hu

További információ:

(Kiss József, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 46/508-944)
Ladányi-Benedikt Ildikó, kommunikációs munkatárs, Magyar Természetvédők Szövetsége, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 70/391-4764