Holocén Természetvédelmi Egyesület

 

ISKOLÁKNAK:

 

A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint az érettségi bizonyítvány kiadásához ötven óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges azoknak a diákoknak, akik 2016. január 1. után érettségiznek majd. A köznevelési közösségi szolgálat keretei között folytatható tevékenységek egyik lehetséges területe a környezet- és természetvédelem.

A Holocén Természetvédelmi Egyesület, mint regisztrált fogadó intézmény is e területen végzi a tevékenységeit. Feladatkörünk ellátásából adódóan alkalmasak vagyunk a diákok fogadására, továbbá biztosítani tudjuk számukra, hogy a rájuk vonatkozó jogszabályokban megfogalmazott feltételeknek eleget tudjanak tenni.

Egyesületünk célja, hogy fejlesszük a fiatalok környezeti tudatosságát és a társadalmi felelősségvállalását. A hozzánk érkező diákok segíthetnek szervezetünk szakmai programjainak, rendezvényeinek lebonyolításában.

Amennyiben az együttműködési megállapodás megkötését az Önök iskolája is hasznosnak találja és támogatja, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot Egyesületünkkel! Érdeklődését a 46/508-944–es telefonszámon, vagy a holocen(kukac)holocen.hu címen várjuk.

 

 

 

DIÁKOKNAK:

 

Biztos hallottatok róla, hogy 2016. január 1-jétől kötelező érettségi előfeltétel lesz az iskolai közösségi szolgálat keretében 50 órát teljesíteni. Ti dönthetitek el milyen területen szeretnétek az időtöket eltölteni és tapasztalatot szerezni ezalatt.

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy egyesületünk, a Holocén Természetvédelmi Egyesület is fogad közösségi szolgálatra jelentkező olyan diákokat, akik elhivatottságot éreznek a környezetvédelem iránt.

Mi kell ahhoz, hogy jelentkezz hozzánk közösségi szolgálatra?

- Először is célszerű megérdeklődni az iskola vezetőségénél, hogy az iskola kapcsolatban áll-e az egyesülettel. (Az iskolátoknak együttműködési      megállapodást kell kötni velünk arról, hogy milyen keretek közt fogadhatjuk az iskola tanulóit.)

- kitölteni egy jelentkezési lapot az adataiddal, valamint a szülő egyetértő nyilatkozatával

- majd leadni a jelentkezési lapod az iskolában és jelezni felénk is az szándékotokat.

Amennyiben érdekel a lehetőség, hogy nálunk teljesítsd a közösségi szolgálatot, várunk Téged!

A jelentkezési lap minta INNEN letölthető.

 

Elérhetőségünk:

3525 Miskolc, Kossuth u. 13.;
Tel: 46/508-944;
E-mail: holocen@holocen.hu 
Adószám: 19931401-1-05